Klik her og læse mere
ADNUVO°
Borgergade 6
1300 København K
Tlf 39101000
Mail info@adnuvo.com
CVR 27772463
DB_burhoens

Dyrenes Beskyttelse

i den politiske arena op til folketingsvalget

Dagsordenen til folketingsvalget 2011 var hurtigt sat med mærkesager som: Efterløn, 12 minutter mere på arbejdspladsen, økonomi og Danmarks fremtid. Men ikke et ord om dyrevelfærd… Dyrenes Beskyttelse repræsenterer 80.000 privatpersoner og en endnu større permission marketing base, som ønsker, at der kommer mere fokus på dyrevelfærd. Så hvordan fik Dyrenes Beskyttelse opmærksomhed i den politiske arena, når alle gerne vil have fokus og taletid i folketingsvalgkampen?
Prøv selv her: www.dyrevalg.dk

 

Husk dyrene uanset hvem du stemmer på

Find den folketingskandidat, som matcher din holdning til dyrevelfærd

Det er budskabet, der skaber forbindelse mellem politikere og vælgere, der ønsker bedre dyrevelfærd.

“Folketingskandidaterne får eksponering hos et lydhørt publikum, og der skabes grobund for deling via Facebook. Og i det hele taget får Dyrenes Beskyttelse dyrevelfærd på den politiske dagsorden.”

Men først skal opmærksomheden opnås, og for at trænge igennem måtte vi skabe et koncept – der udover at kunne matche kandidater med brugere – er i stand til at generere den fornødne opmærksomhed.


Succes = Radikalt + Relevant

Til kampagnen blev der skabt en række overskrifter, som sætter fokus på dyrevelfærd i en kontekst, der handler om valg eller mærkesager fra en valgkampagne. Med overskrifter som “Burhøns går ikke på efterløn” og “Forsøgsdyr har ikke noget valg” skabes en skæv og interessant indgang til kampagnen. Disse kampagne indgange skaffede trafik via traditionelle annoncer, bannere, Facebook og igennem Dyrenes Beskyttelses meget store PM netværk.

Igennem 10 udsagn om dyrevelfærd, findes macth mellem vælgere og folketingskandidater. Hele kampagnen har et payoff (som et “badge”), der samler Dyrenes Beskyttelses budskab i én sætning: “Husk dyrene uanset hvem du stemmer på”. Badgen kunne bruges i en lang række sammenhænge, og er stilmæssigt bygget over Dyrenes Beskyttelses identitet for at blende godt ind i deres visuelle stil og øge brandingen.

Kampagnenblev skudt i gang med en henvendelse til partier og folketingskandidater og i tæt sammenknytning med Facebook. Ved brug af Dyrens Beskyttelses omfattende PM base er den traditionelle medieplan ikke den vigtigste drivkraft i dette projekt.

 

UPDATE: Kampagnen vandt guld i kategorien “Enkel og effektiv” ved Direct Marketing dagen 2012 med følgende dommerbegrundelse:

”Dyrevalg.dk er i tanke og koncept en meget enkel kampagne, hvor der til gengæld er brugt flere kontaktpunkter. Det er effektivt gjort, og kampagnen er outstanding i denne kategori – ikke mindst måden hvorpå Dyrenes Beskyttelse bruger sin medlemsbase som løftestang over for politikerne. På et tidspunkt hvor alle ved, at danskerne snart skal til valgurnerne, bruger man det kommende folketingsvalg som springbræt til at få et emne, der ellers ikke fylder meget i debatten, på den politiske agenda. Via forskellige kommunikationskanaler – og i stor stil organisationens egne – sikres en politisk platform ved at få de kommende folkevalgte til at melde klart ud på forhånd. Strategisk er det en genistreg. Til lykke til guldvinderne i kategorien Enkel og effektiv: Dyrenes Beskyttelse og Adnuvo”

Prøv selv her: 
www.dyrevalg.dk

 

Tags: , , ,